پیدایش قهوه و همه چیز درباره قهوه و انتخاب قهوه مناسب !
درباره قهوه چه می دانید ؟ ( قهوه چیست ؟ )
پیدایش قهوه و همه چیز درباره قهوه و انتخاب قهوه مناسب !
کافی شاپ ، قَهوه نام نوعی نوشیدنی رایج است که از دانه های بو داده شده گیاه قهوه به دست می آید.
قهوه چیست؟ | آموزش قهوه
اين مطلب را در گوگل محبوب کنيد {plusone lang=fa}
به گزارش سایت کافی شاپ دات کام : قهوه درختی است که در نواحی گرمسیری میروید و بلندی آن بین ۳ تا ۱۰ متر است. درخت قهوه پس از ۳ تا ۵ سال از زمان کاشت محصول میدهد. گلهای سفید قهوه خوشبو است و بسیار شبیه به یاسمن. و اما آنچه که ما به نام قهوه میشناسیم میوه این درخت است که برشته و ساییده میشود. این میوه که ظاهری تخممرغی شکل دارد و بصورت خوشهای رشد میکند ابتدا سبز رنگ است که به تدریج زرد و در نهایت قرمز یا بنفش میشود. بین ۶ تا ۹ ماه طول میکشد تا میوه کاملا رسیده شود. هر درخت حدود ۲۰۰۰ میوه میدهد که تقریبا یک پوند قهوه برشته از آن بدست میآید. میوه قهوه را با دست میچینند و بر حسب وزن آنها را جدا میکنند. پس از شستشو دانهها را خشک میکنند (معمولا با نور خورشید). سپس بستهبندی میکنند. اندازه دانهها را در بستهبندی درنظر میگیرند تا محصولی یکدست ارائه شود. اکنون بستهها آماده صادرات یا برشته شدن است. دانهها را در جای خشک و خنک نگهداری میکنند.
ریشه کلمه قهوه لغت انگلیسی Coffee احتمالا از لغت عربی Qahva گرفته شدهاست و در اتیوپی به آن Bunn و یا Bunna(زبان «امحاریک» (Amharic) زبان مردم اتیوپی) و در زبان تیگرینیایی (Tigrinya) به آن Bunni و در زبانهای دیگر، نامهایی که همه از ریشه کلمه Bunn گرفته شدهاند نامیده میشود. در واقع لغت عربی qahwa (قهوة) خلاصه شده کلمه «قهوة البن» qahwat al-bunn بوده که به معنی شراب گیاه بن است. چون در دین اسلام نوشیدن الکل نفی شده بود، قهوه به عنوانی جانشینی مناسب مورد استفاده قرار گرفت. بعدها کلمه عربی «قهوة» در زبان ترکی به «کهوه» Kahve معروف شد که همین کلمه در زبان ایتالیایی به Caffe و در زبانهای فرانسوی، پرتغالی و اسپانیای به نام Cafe مورد استفاده قرار گرفت. سابقه این لغات به دهه آخر قرن ۱۶ برمی گردد ولی لغت "Coffee" از اواسط دهه ۱۶۰۰ مورد استفاده قرار گرفت.
درباره قهوه چه می دانید ؟ ( برشته کردن قهوه )
پیدایش قهوه و همه چیز درباره قهوه و انتخاب قهوه مناسب !
کافی شاپ ، قَهوه نام نوعی نوشیدنی رایج است که از دانه های بو داده شده گیاه قهوه به دست می آید.
برشته کردن قهوه
به گزارش سایت کافی شاپ دات کام : برشته کردن دانههای قهوه در بدست آمدن یک فنجان قهوه خوشطعم بسیار موثر است. طی این مرحله دانه سبز رنگ به دانهای قهوهای تبدیل میشود و بخشی از ترشی، بو و کافئین از بین میرود. در نهایت دانهای صافتر و حدود دو برابر بزرگتر و شیرینتر با رگهای تلخی بدست میآید. در خانه هم میشود دانهها را در فر یا ماهیتابه برشته کرد.
روش برشته کردن قهوهی خام به سبک سنتی در منزل:
برای این منظور قهوهی با کیفیتی را تهیه و به این موارد توجه کنید. قهوه دانهای سخت و سنگین است که اگر خوب و صحیح برشته شود هر صد گرم آن تقریباً نصف میشود. قهوه باید به طور کامل برشته کنید و حتی بسوزانید تا تغییر رنگ بدهد و سبک و ترد شود. برای این که قهوهی دلخواه را به دست آورید مقدار دو برابرِ قهوهی خام نمکِ نرم در تابه بریزید و بعد قهوه را به آن اضافه کنید. روی شعله ملایم بگذارید و بدون یک لحظه مکث به طور مرتب آن را هم بزنید تا آنکه قهوه یکنواخت و یکرنگ و سبک و پوک شود به طوری که اگر آن را میان انگشتان ماساژ دهید نرم شود و راحت از هم بپاشد. در پایان کار قهوهها را در صافی درشت بریزید تا آنکه نمک از قهوه جدا شود سپس آسیاب کرده و مصرف نمایید.
مدت زمان بو دادن قهوه
۱. ۷ دقیقه: بو دادن ملایم: (AMERICAN ROAST)
۲. ۹ الی ۱۱ دقیقه: بو دادن متوسط: (CITY ROAST)
۳. ۱۱ الی ۱۳ دقیقه: بو دادن تا حد تیره: (FRENCH ROAST)
۴. ۱۴دقیقه: تیره ترین حالت:(ESPRESSO ROAST)
مطالب مرتبط با همه چیز درباره قهوه و انتخاب قهوه مناسب :